Helmut Seethaler Vienos sienlaikraščiai

Viena. Stotis. Tai politiniai/socialiniai eilėraščiai/aforizmai parašyti Helmuto Seethalerio ir priklijuoti ant stulpo stotyje. Helmutas juos taip pat klijuoja ant medžių, sienų, tvorų ir kt. labai viešose vietose. Eilėraščiai priklijuojami lipnia juosta, kiekvienas gali nusiplėšti sau patikusį, tai taip vadinamieji „nuskinami tekstai“ (pflucktexte). Kaip matoma nuotraukoje, vienoje pagrindinių Vienos stočių susidomėjimas didelis.

Už šiuos veiksmus jis kelis kartus baustas policijos, taip pat teistas. Gauta apie 3. tūkst skundų, –rašo wikipedia. http://de.wikipedia.org/wiki/Helmut_Seethaler

Eilėraščiuose aptariamos politinės ir socialinės realijos. Gimęs 1953,  gatvės poetu Helmutas tapo 1974 metais. Nuo to laiko jo išraiškos būdai beveik nesikeitė.

2009 m. David Paede ir Barbara Sas apie jį pastatė dokumentinį filmą. Jo treileris čia:

http://www.myspace.com/video/vid/53961679

Sau nuskintą eilėraštį nešioju piniginėje:

Eilėraštyje rašoma (kiek supratau iš menkų vokiečių kalbos žinių ir ggl translate) apie tuos, kurie sėdi ir spaudo mygtukus ir jų dėka mes galime pasirinkti iš trisdešimties realybių. Jie gali bet kada pasirodyti mūsų namuose, o jų pateikti pasirinkimai iš tiesų neatspindi jokios realybės, tad mes neturime iš ko rinktis.

Comments
5 Responses to “Helmut Seethaler Vienos sienlaikraščiai”
  1. Urteil wegen GEDICHTE-schreiben mit nicht wetterfester farbe auf heiligen gehsteig vorm wiener MUSEUMSQUARTIER vom hoechstgericht bestaetigt: 2 monate wird Helmut Seethaler eingesperrt! http://www.hoffnung.at info 01-330 37 01. Und: googelts ihn!

  2. Sms says:

    Akismet aktyvavai? :]

  3. gatve says:

    eee.. neaktyvavau nieko, bet pažiūrėk mano temą, komentaro autoriaus vardą ir linką, kurį jis duoda. Visiškai nice.

  4. Sms says:

    O rupke!

    Atkreipiau dėmesį tik į tai, kad komentaro autoriaus vardas atitinka tavo temą. Bet vis tiek palaikiau spamu.

    O dabar ir linką atidariau, ir tekstą išsiverčiau.

    Net nesuprantu, kaip čia taip. Bet pozityvas! Good robot

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] paskutinio mano įrašo apie Vienos nuskinamąją poeziją gavau komentarą, pasibeldžiau autoriui į el. paštą, vietoje interviu gavau paklodę […]



Leave a comment